Uprawa winorośli w konwersji wiąże się z przejściem winnicy z systemu konwencjonalnego na ekologiczny. Jest to okres 36 miesięcy gospodarowania według zasad upraw ekologicznych pod nadzorem jednostki certyfikującej, bez prawa znakowania produktów jako ekologiczne. Okres konwersji ma przyczynić się do rozkładu pozostałości stosowanych uprzednio środków chemicznych i służyć osiąganiu równowagi ekologicznej w gospodarstwie. Wina w okresie konwersji są oznakowane napisem „w trakcie konwersji ekologicznej” oraz numerem kodu jednostki certyfikującej.
Wytrawne, czerwone wino będące kupażem klasycznych odmian europejskiej winorośli Vitis Vinifera pochodzące z winnicy położonej zaledwie 3 km od zabytkowej kopalni soli w Wieliczce. W ustach intensywny aromat leśnych owoców, czereśni, wiśni i porzeczek z lekką nutą wanilii, grzanek i kakao.
Pinot Noir z serii “black label” leżakujące w beczce dębowej przez dziesięć miesięcy. W kolorze ciemny bursztyn, w nosie poziomki, owoce, aromaty grzybowe, fiołki. W ustach, delikatna wanilia, powidła, grzyby. Posmak karmelu.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network