Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Wytrawne z Nowej Zalendii

Wina różowe wytrawne Nowa Zelandia produkuje bardzo wyraziste, lecz zarazem lekkie i rześkie. W ciągu dnia panuje tu wysoka temperatura, winogrona w winnicach mają bardzo dużą ilość słońca oraz ciepła. Zaś w nocy, gdy temperatura spada, owoce dostają odrobinę chłodu, co sprawia, że później wino produkowane z nich jest lekkie i świeże w smaku. Każdy region winiarski w tym kraju (oprócz jednego Central Otago) leży nad morzem albo w jego pobliżu – morska bryza dodatkowo uzupełnia bukiety smakowe i zapachowe późniejszych win.

Wina różowe wytrawne Nowa Zelandia - szczepy i charakterystyka:

  • Pinot Noir – jeden z najpopularniejszych szczepów winorośli, który daje różowe wina z bardzo wyczuwalnymi nutami czerwonych owoców (wiśnia, malina, czerwona porzeczka).
  • Syrah – wywodząca się z Francji czerwona odmiana winorośli. Wino różowe powstające z tego szczepu ma bardzo wyczuwalny aromat porzeczki, jest lekkie i przyjemne.

Wina różowe wytrawne z Nowej Zelandii charakteryzują się orzeźwiającym smakiem, lekkością oraz delikatnymi aromatami owocowymi. Są doskonałym balansem pomiędzy ciężkimi czerwonymi winami, a lekkimi białymi.

  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji