Wina różowe wytrawne Nowa Zelandia produkuje bardzo wyraziste, lecz zarazem lekkie i rześkie. W ciągu dnia panuje tu wysoka temperatura, winogrona w winnicach mają bardzo dużą ilość słońca oraz ciepła. Zaś w nocy, gdy temperatura spada, owoce dostają odrobinę chłodu, co sprawia, że później wino produkowane z nich jest lekkie i świeże w smaku. Każdy region winiarski w tym kraju (oprócz jednego Central Otago) leży nad morzem albo w jego pobliżu – morska bryza dodatkowo uzupełnia bukiety smakowe i zapachowe późniejszych win.
Wina różowe wytrawne z Nowej Zelandii charakteryzują się orzeźwiającym smakiem, lekkością oraz delikatnymi aromatami owocowymi. Są doskonałym balansem pomiędzy ciężkimi czerwonymi winami, a lekkimi białymi.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network