Wraz z niekwestionowanym liderem – Francją, oraz Włochami i USA – Hiszpania tworzy w sumie 75% ogółu światowej produkcji win różowych. Dlatego wina różowe wytrawne Hiszpania ma doskonałe. Lokalne rodzime szczepy, z których produkuje się wina różowe to między innymi:
Wina te charakteryzują się wyraźnymi zapachami owoców. Perfekcyjne smaki i aromaty, z wysokiej jakości owoców dojrzewających w hiszpańskim słońcu. Panujący tam klimat zapewnia im doskonałe nasłonecznienie, co powoduje wydobycie z owoców tylko tego, co najlepsze – smaku.
Delikatne wytrawne wino o ładnej jasno różowej barwie. W zapachu nuty kwiatowe oraz czerwone owce i porzeczki. W smaku jest soczyste z wyraźną nutą truskawki i maliny. Na zakończenie lekkie z ziołową nutą i lekkimi ziemistymi aromatami.
Wytrawne wino różowe o ładnej, przejrzystej ciemno wiśniowej barwie. W zapachu aromatyczne nuty czerwonych owoców, malin i wiśni. W smaku nuty dżemowe oraz posmak kompotu wieloowocowego. Czyste i rześkie wykończenie z lekkim owocowym posmakiem.
Różowe, wytrawne wino o atrakcyjnej ciemno malinowej barwie. W nosie wyczuwamy czerwone porzeczki, a także fiołki i lilie. W smaku jest soczyste i delikatnie owocowe z odrobiną czerwonych borówek. Wytrawne ale lekkie i świeże zakończenie.
Delikatne i wytrawne wino różowe o ładnej jasno malinowej barwie. W zapachu wyczuwalne nuty landrynkowe oraz czerwonych lekko ziemistych owoców. W smaku borówka oraz poziomka i lekkie nuty ziołowe. Zakończenie jest lekkie i orzeźwiające.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network