Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Słodkie z Nowej Zelandii

Szczepy, z których powstają różowe słodkie wina z Nowej Zelandii to między innymi:

  • Pinot Noir – najpopularniejsza czerwona odmiana winorośli na świecie, uprawiana praktycznie w każdym państwie winiarskim świata, daje wina o wyczuwalnych aromatach czerwonych owoców: czarna porzeczka, wiśnia, malina czy truskawka.
  • Syrah – pochodząca z Francji odmiana, która daje wina lekkie, orzeźwiające z wyraźną nutą czarnej porzeczki

Wina różowe słodkie Nowa Zelandia, dzięki klimatowi, produkuje: wyraziste w smaku oraz lekkie i świeże.

Taki stan rzeczy, wina nowozelandzkie, zawdzięczają położeniu winnic. Większość z nich usytuowana jest nad morzem lub w jego pobliżu, to daje gwarancje, że oprócz słodyczy ze słońca w ciągu dnia, dochodzi do nich również morska bryza, która wypełnia je lekkością. W dzień panują tu wysokie temperatury, zaś wieczory i noce są chłodne – później można odczuć to w winach, które pomimo wyraźnej słodkości są lekkie i orzeźwiające. Jeden region jedynie nie jest położony w pobliżu morza to: Central Otago.

  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji