Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Słodkie z Hiszpanii

Hiszpania, wraz z Francją, Włochami i USA, produkuje aż 75% światowego rynku win różowych. Nie trzeba, więc dodatkowo przekonywać do jakości win różowych z tego kraju. Dojrzewające w hiszpańskim słońcu winogrona dają doskonałe oraz sławne na cały świat różowe słodkie wina.

Wina różowe słodkie Hiszpania - szczepy, z których powstają to:

  • Tempranillo – daje wina, które odróżniają się wyjątkowo bogatymi aromatami, w zależności od winifikacji w winach wyczuć można: bakalie, lukrecje, wiśnie, śliwki, czerwone owoce
    a nawet… gorzką czekoladę! Jest to najważniejsza rodzima hiszpańska odmiana winorośli.
  • Mencia – popularny szczep zarówno w Hiszpanii, jak i Portugalii. Dający wina o aromatach czerwonych owoców: wiśnie, czereśnie, truskawki, lekkie orzeźwiające.
  • Monastrellm – wina powstające z tego szczepu charakteryzują się wyraźnymi aromatami ciemnych owoców (jeżyny czy śliwki). Wina różowe słodkie są wyraziste w smaku, mają wyczuwalną słodycz i bardzo charakterystyczny owocowy aromat.

Jak widać, wspólnym mianownikiem hiszpańskich różowych win jest: intensywny smak owoców. Wina są lekkie i aromatyczne – przez to cenione na świecie.

  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji