Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Słodkie z Australii

Ogromna ilość słońca i gorące dni sprawiają, że owoce są wyjątkowo słodkie i soczyste. A powstające tam wino jest pełne smaku oraz lekkości.

Wina różowe słodkie Australia – regiony winiarskie:

Australijskie rejony winiarskie, jakie można wyszczególnić to: Wiktoria, Nowa Południowa Walia, Australia Zachodnia, Tasmania oraz Queensland. 

Natomiast szczepy winorośli, z jakich powstają różowe słodkie australijskie wina to miedzy innymi:

  • Shiraz – znany również, jako Syrah, zaliczany jest do małej „grupy odmian szlachetnych”, daje wina o wyraźnym aromacie porzeczek. Różowe wino z tego szczepu jest wyjątkowo słodkie i lekkie, co sprawia, że jest chętnie kupowane.
  • Cabernet Sauvignon – to jeden z najpopularniejszych szczepów na świecie, uprawiany w praktycznie każdym winiarskim państwie świata. Daje wina, które charakteryzują się nutami czarnej porzeczki, wiśni i czarnej oliwki. Ponad to w niektórych rejonach tego kraju w winach z tego szczepu wyczuć można eukaliptusa i olejek miętowy.
  • Grenache – daje wino o intensywnej owocowości z niewielką zawartością garbników.
  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji