Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Półwytrawne z Nowej Zelandii

W dzień dużo ciepła i słońca, w nocy orzeźwiający chłód. To sprawia, że wina różowe półwytrawne Nowa Zelandia produkuje harmonijne. Trunki charakteryzuje doskonała harmonia pomiędzy słodkością owoców, a kwasowością. Są lekkie, rześkie i orzeźwiające. Regiony winiarskie leżą głównie nad morzem, co sprawia, że morska bryza uzupełnia je w dodatkowe aromaty i smaki.

Wina różowe półwytrawne Nowa Zelandia - rodzaje winorośli:

Szczepy, z których produkuje się różowe wina w Nowej Zelandii to głównie Pinot Noir oraz Syrah. Pierwszy daje wina z bardzo wyczuwalnymi aromatami czerwonych owoców jak: wiśnia, malina, czerwona porzeczka, jest to jeden z najpopularniejszych szczepów winorośli na świecie. Syrah natomiast, daje wina lekkie i przyjemne w piciu, głęboko orzeźwiające głównie z aromatami porzeczki. Na uwagę zasługuje również szczep Merlot, który daje wina z niską kwasowością, wyczuwalne są w nim również aromaty śliwek oraz czekolady. Wino różowe z tego szczepu jest pełne i wyraziście owocowe. Wina z Nowej Zelandii zachwycają coraz więcej koneserów na całym świecie.

  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji