Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Półwytrawne z Niemiec

Wina różowe półwytrawne Niemcy produkują głównie z kupaży, czyli z łączonych szczepów.

Rzadko można spotkać wino jednomianowe, częściej są to właśnie połączenia winorośli. Odkrywają dzięki temu nowe aromaty oraz smaki, które skradły podniebienia koneserów win na świecie. Szczepy, z których produkuje się różowe półwytrawne wina to między innymi:

  • Portugieser – odmiana „łatwa w piciu” i dająca lekkie wina, bogate w aromaty i pełne.
  • Regent – powstające z niego wina są lekkie, owocowe i aromatyczne. Odróżnia je od innych pełniejsza barwa, dodatkowo wina są wyraziste i trwałe w smaku.
  • Dornfelfer – szczep pochodzący z Niemiec, wina produkowane z niego są zazwyczaj ciemne. Aromaty, jakie można wyczuć to: wiśnie, śliwki, jagody oraz lekka nuta kwiatowa.

Spätburgunder, czyli Pinot Noir – popularna winorośl, która w Niemczech stanowi 10% ogólnej powierzchni winnic. Wino powstające z niej cechuje się aromatami: truskawki, maliny, czarnej porzeczki oraz wiśni. Głęboki kolor – to cecha, która wyróżnia je na tle innych różowych win.

  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji