Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Półwytrawne z Australii

Wina różowe półwytrawne Australia wytwarza lekkie i zbilansowane. Balans waha się pomiędzy kwasowością, a słodkością trunku. Różowe wino półwytrawne charakteryzuje się niezwykłą lekkością i orzeźwieniem, które wraz z delikatną słodyczą dają niezapomniane doznania smakowe.

Wina różowe półwytrawne Australia - klimat:

Winnice nie narzekają na brak słońca oraz ciepła. Owoce dojrzewają słodkie, a różowe wino pochodzące z tego kraju jest wyjątkowo aromatyczne i ciepłe. Obszary, w których uprawia się winorośl to: Wiktoria, Nowa Południowa Walia, Australia Zachodnia, Tasmania oraz Queensland.

Szczepy, z których wytwarza się różowe wina australijskie to między innymi:

  • Shiraz – w Australii nazywany, jako Syrah, jest to najpopularniejszy szczep winorośli w tym kraju, zaliczany do „odmian szlachetnych”.
  • Cabernet Sauvignon – ciemna odmiana winorośli, również bardzo popularna, daje wina o bardziej kwasowym charakterze.
  • Grenache – biorąc pod uwagę wielkość upraw jest to czwarta czerwona odmiana na świecie. Daje wino o mało intensywnej barwie oraz dość wysokiej kwasowości. Różowe wina półwytrawne mają delikatną nutkę słodyczy.
  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji