Białe wina półwytrawne Hiszpania produkuje od około 1100 r. p. n. e. Dzięki dobremu nasłonecznieniu winnic, owoce są słodkie i dojrzałe w momencie zbiorów. Co powoduje, że hiszpańskie wina półwytrawne są lekkie i owocowe, cechują się balansem pomiędzy kwasowością trunku, a słodkością owoców.
Pozostałymi rodzajami winorośli wykorzystywanych do produkcji białego wina są: Verdejo, Macabeo, Chardonnay, Malvasia, Palomono, Mersehuera oraz Xarel-lo.
Lekkie i wytrawne białe wino organiczne o jasno zielonkawej barwie i złotych przebłyskach. Nos jest aromatyczny o nutach akcji i świeżych cytrusów. Jest to wino należące do rodzaju win organicznych . W smaku wyczuwamy białego grejpfruta i kompot z brzoskwini. Zakończenie jest lekkie ale wyraziste z nutką mineralności.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network