Białe wina półsłodkie mają w swoim składzie od ponad 30 do 60 gram cukru na litr. Produkowane są na całym świecie, niezależnie od regionu czy klimatu. Wina półsłodkie są zazwyczaj delikatne i owocowe.
Doskonale sączy się je solo. Przy łączeniu ich z jedzeniem, dania te w dużej mierze powinny opierać się o lekkie i słodkie składniki. Idealnym połączeniem będą owocowe desery, na przykład sernik z truskawkami lub ciasto z rabarbarem. Białe wina półsłodkie idealnie sączy się na co dzień, szczególnie latem w towarzystwie świeżych owoców. Ze względu na ich uniwersalność, będą też świetnym pomysłem na prezent.
Białe i delikatnie półsłodkie wino o ładnej jasno złocistej barwie. W zapachu intensywne aromaty egzotycznych owoców, przypraw i plastra miodu. W smaku dojrzała brzoskwinia i ananas, przeplata się z nutką cynamonu oraz wanilii. Zakończenie jest zbalansowane z nutką cytrusową.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network