Są to wina do których produkcji nie dodano siarczynów, stąd napis na etykiecie „bez dodanych siarczynów”. Dlaczego taki? Dlatego, że siarczyny są w każdym winie, które w naturalny sposób powstają podczas procesu fermentacji. Są to wina których zawartość siarczyn nie przekraczają poziomu 10 mg/l. Tak oznaczone butelki są gwarancją, że podczas całego tworzenia wina nie zostały użyte siarczyny. Nie pryskano owoców, aby zachować ich świeżość, nie dodawano do wina, aby się nie utleniało lub trwało dłużej. Są to wina, których z reguły, nie wytwarza się do leżakowania na dłuższy okres czasu.
Obecnie ceny takich win znacząco nie różnią się od siebie. Ceny zaczynają się od 40 złotych w górę. Wraz z rozwojem rynku win organicznych w Polsce zapewne będziemy mogli liczyć na lekki cenowy spadek. Pamiętajmy jednak, że wytwarzanie win bez dodanych siarczynów pochłania więcej pracy ludzkiej, co jest jednym z istotnych faktorów przy ustalaniu ceny wina.
Paxton Now, to żywe odcienie fioletu i czerwieni. Eksplozja jagód z lasu podkreślona malinami, truskawkami, morwą i śliwkami. Średnio mocny napój w stylu wina „NOW”. Jasne i świeże, czerwone owoce jagód, a następnie fantastyczne podniebienie pełne pełne żywych warstw intensywności owoców zwieńczone jedwabistymi taninami i aksamitnym wykończeniem.
Czerwone lekko wytrawne wino o ciemno rubinowej barwie. Świeży i owocowy w zapachu. Na podniebieniu leśne borówki i dojrzałe truskawki nutką ziołową. Zakończenie jest soczyste i przyjemne z lekką owocowością i delikatnymi garbnikami.
Posiada jasny, rubinowy kolor. Wyczuwalna pieczona czerwona papryka z wanilią komponuje się idealnie z ciemnymi aromatami wiśniowego tytoniu . Bardzo dobrze zbalansowana, ożywiająca kombinacja smakowa
Winogrona dojrzewały przy niższym poziomie cukru niż normalnie. To dobra wiadomość w tradycyjnie ciepłym rejonie, gdzie wysokie alkohole są normą. Duża część tej mieszanki pochodzi z chłodniejszych winnic. Wino ma doskonały kolor wraz z wyraźną pieprzną złożonością. Dobry kolor oznaczał, że wina można było wycisnąć jeszcze wcześniej do fermentacji, aby...
Czerwone wytrawne wino ciemnej rubinowej barwie. W zapachu aromaty czarnych owoców, bzu oraz lekkie nuty tytoniu. W smaku jest złożone i intensywne, soczysta czarna jagoda, borówka, cygaro, oraz nutka kwiatowa. Zakończenie jest dojrzałe z elegancką taniną.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network