Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Różowe Słodkie

Różowe wina słodkie mieszczą w sobie powyżej 60 gram cukru na litr. Wina słodkie zazwyczaj pochodzą z Nowego Świata. W Polsce tylko 8% spożywa wino różowe – dzieje się to zazwyczaj latem, a spożywającymi ten trunek są kobiety. Różowe alkohole są natomiast nieco bardziej popularne we Francji. Tam 9/10 konsumentów spożywa wino różowe, jesienią znacznie częściej niż wina białe. I to właśnie Francja jest głównym producentem wina różowego. Poza nią popularnymi krajami, w których jest ono produkowane są Włochy, USA i Hiszpania. Różowe wino powinno się podawać w temperaturze wahającej się pomiędzy 11 a 13 stopniami Celsjusza.

Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji