Wino różowe dopiero w ostatnim czasie zostało docenione. Najczęściej jest ono produkowane również z ciemnych winogron. Kolor jest jednak nieco mniej intensywny, niż w przypadku win czerwonych. Dzieje się tak, ponieważ fermentacja ze skórkami trwa tylko kilka do kilkunastu godzin. Wina te mają różowe barwy, w odcieniach począwszy od herbacianej róży, przez łososia i arbuza, aż po fuksję i karmazyn. Dzięki jego neutralności różowe wino pasuje zarówno do sałatek, warzyw, zapiekanek, pizzy, makaronów, owoców morza, ryżu, ryb i drobiu. Co ciekawe tworzy ono doskonały duet również z wędlinami, wieprzowiną, a nawet z grzybami.
Katalog
Ładowanie...
Hiszpania, Alicante. Szczep: Monastrell - Syrah...
W 100% organiczne winogrona Montepulciano D'Abruzzo. Jasny i wyraźny kolor przypominający wiśnie. To wino dobrze komponuje się z salami, pizzą, owocami morza, potrawami z makaronu z sosami pomidorowymi.
Różowe o jasnym i krystalicznym kolorze, ma wyrazisty i intensywny aromat, złożony z szerokiego bukietu i pysznego połączenia aromatów owocowych i kwiatowych. Podniebienie jest szerokie, pełne życia o zrównoważonej świeżości, dobrej kwasowości i intensywnym finiszu.
Ten ekologiczny i przyjazny wegański róż jest wytwarzany z winogron tempranillo - ma dużo owoców, ale nie jest słodki.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network