Czerwone wino wytrawne w rubinowo-czerwonym kolorze z granatowymi odcieniami. W zapachy dużo czerwonych owoców: czerwona porzeczka, żurawina i czerwona śliwka oraz pikantne aromaty. Smak ujawnia nam zbalansowane dębu, egzotycznych przypraw wanilii i czarnego pieprzu. Na zakończeniu jest harmonijne i aksamitne z niewielka ilością tanin
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Winnice, z których pochodzą winogrona uprawiane są na wzgórzach zlokalizowanych na północ od Doliny Fumane Winogrona są uprawiane głownie na wapiennej glebie z dodatkiem czerwonego marmuru, a zbierane i selekcjonowane są ręcznie. Owoce tuż przed uciskaniem są lekko przesuszane na specjalnych matach. Ma to na celu odparowanie nadmiernej ilości wody i skoncentrowaniu aromatów i cukru. Wina robione tą metodą są zazwyczaj niedosładzane. Po fermentacji Valpolicella leżakuje w używanym francuskim dębie przez minimum rok w celu osiągniecia dojrzałości oraz pełniejszego bukietu.
Kolor | Czerwony |
Rocznik | 2014 |
Szczep | Corvina, Corvinone, Rodinella |
Pasuje do | Smażone czerwone mięsa, baranina, pizza |
Smak | Wytrawne |
Typ Ekologiczny | Organiczne, Wegańskie |
Zawartość alkoholu | 13,5% |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Region | Valpolicella Classica |
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network