Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

TWP L'Auratae Nero d’Avola Sicilia DOC Zobacz większe

L'Auratae Nero d’Avola Sicilia DOC

Wspaniała struktura, miękkie taniny, bardzo przystępne. 

W smaku dominują: czarna porzeczka, czerwona porzeczka i czerwona wiśnia. W odczuciu te wino  jest bardzo pełne, kwaśny i w odpowiedni sposób garbnikowe... Dobre wino bazowe na przykład do makaronu z sosem pomidorowym oraz do dań zawierających jagnięcinę i wołowinę.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

37,40 zł

Winogrona: 100% Nero d'Avola.
Obszar winnic: winogrona są uprawiane na wzgórzach regionu Trapani,
z tradycyjnym systemem Spalliera.
Zbiory: początek października.
Winifikacja: winogrona są destemowane i delikatnie tłoczone.
Fermentacja odbywa się w kontrolowanych temperaturach nie przekraczających 28 ° C
z częstym pompowaniem we wczesnych etapach w celu zapewnienia
optymalna ekstrakcja koloru i miękkie taniny. Po fermentacji wino
jest odstraszany i odbywa się fermentacja malolaktyczna.
Uwagi do degustacji: Sycylia jest numerem jeden odmiany czerwonych winogron, Nero d'Avola
rdzenna dla wyspy. Nasz L'Auratae Nero d'Avola ma wspaniały
struktura, ale ma miękkie taniny i jest bardzo przystępna. Zapakowany na czerwono
Smaki owoców jagodowych są idealne do makaronów z czerwonym mięsem i pomidorami
sosy.

KolorWino czerwone
Rocznik2018
SzczepNero D'Avola
Pasuje doCzerwone mięsa i makarony
SmakWytrawne
Typ EkologicznyOrganiczne, Wegańskie
Zawartość alkoholu12,5%
Kraj pochodzeniaWłochy
RegionTerre Siciliane
Pojemność0,75L

Kategorie

Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji