Wspaniała struktura, miękkie taniny, bardzo przystępne.
W smaku dominują: czarna porzeczka, czerwona porzeczka i czerwona wiśnia. W odczuciu te wino jest bardzo pełne, kwaśny i w odpowiedni sposób garbnikowe... Dobre wino bazowe na przykład do makaronu z sosem pomidorowym oraz do dań zawierających jagnięcinę i wołowinę.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Winogrona: 100% Nero d'Avola.
Obszar winnic: winogrona są uprawiane na wzgórzach regionu Trapani,
z tradycyjnym systemem Spalliera.
Zbiory: początek października.
Winifikacja: winogrona są destemowane i delikatnie tłoczone.
Fermentacja odbywa się w kontrolowanych temperaturach nie przekraczających 28 ° C
z częstym pompowaniem we wczesnych etapach w celu zapewnienia
optymalna ekstrakcja koloru i miękkie taniny. Po fermentacji wino
jest odstraszany i odbywa się fermentacja malolaktyczna.
Uwagi do degustacji: Sycylia jest numerem jeden odmiany czerwonych winogron, Nero d'Avola
rdzenna dla wyspy. Nasz L'Auratae Nero d'Avola ma wspaniały
struktura, ale ma miękkie taniny i jest bardzo przystępna. Zapakowany na czerwono
Smaki owoców jagodowych są idealne do makaronów z czerwonym mięsem i pomidorami
sosy.
Kolor | Wino czerwone |
Rocznik | 2018 |
Szczep | Nero D'Avola |
Pasuje do | Czerwone mięsa i makarony |
Smak | Wytrawne |
Typ Ekologiczny | Organiczne, Wegańskie |
Zawartość alkoholu | 12,5% |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Region | Terre Siciliane |
Pojemność | 0,75L |
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network