Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Czerwone Wytrawne Nowa Zelandia

Wysunięty najbardziej na południe winiarski kraj świata, na który w znaczącym stopniu wpływają prądy antarktyczne. Uznanie na świecie nowozelandzkie wina otrzymały za sprawą szczepu Sauvignon Blanc, który przypadł do gustu koneserom win na całym świecie. Rozpoczęło to rozwój winiarstwa w Nowej Zelandii oraz odkrycie nowych rejonów nadających się pod uprawę winogron. Uprawa roślin  na produkcję win rozpoczęła się na Wyspie Północnej, jednak sukces winnic na Wyspie Południowej rozwinął na dobre ten przemysł. Wszystkie rejony winiarskie, z wyjątkiem jednego Central Otago, położone są nad morzem lub w jego pobliżu.  

Czerwone wina Nowa Zelandia

to głównie Pinot Noir, którego cechą charakterystyczną jest bogaty ciężki smak trunku. Produkcja czerwonych win wytrawnych w tym kraju wygląda w ostatnich latach bardzo obiecująco. Odmiana Syrah, zaliczana do grupy odmian szlachetnych, podbija podniebienia koneserów z powodzeniem. Udział wina białego i czerwonego na rynku w Nowej Zelandii jest zbliżony, choć kraj ten bardziej znany jest z białej odmiany.

Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
  • Odcień jasnego granatu. Aromaty czerwonych owoców (maliny i wiśni) i przypraw z pojedynczymi nutkami ziemi i cedru. 

    42,28 zł W magazynie
    W magazynie
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji