Wino o jasno fioletowej barwie z czerwonymi odcieniami. W aromatach warstwy czekolady, lukrecji i anyżu z dojrzałymi nutami śliwki i czarnej porzeczki. Wino pełne z pięknym pierwotnym owocowym charakterem czerwonej porzeczki i świeżej morwy. Urocza integracja dębu zapewnia bezszwową teksturę i łagodne tanin.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Poszczególne działki z każdej winnicy były wybierane, gdy osiągnęły optymalną równowagę cukru i smaku. Paczki trzymano osobno podczas kompletacji, usuwania i fermentacji, aby zapewnić, że otrzymane wina były najwyższej jakości. Fermentację przeprowadzono w otwartych i statycznych fermentorach. Podczas tego procesu każdą paczkę zanurzono i pompowano dwa razy dziennie przez 14 dni, aby wydobyć kolor, smak i strukturę taniny. Fermenty zostały sprasowane do nowych i dojrzałych barriaków z francuskiego dębu (225 litrów) i amerykańskich puncheonów (500 litrów), gdzie były pielęgnowane przez 12 miesięcy przed zmieszaniem i butelkowaniem.
Kolor | Wino czerwone |
Rocznik | 2017 |
Szczep | Shiraz |
Pasuje do | Wołowina, Jagnięcina, Drób, Sarnina |
Nagrody | The TEXSOM International Wine Awards, 2017: Silver International Wine & Spirit Competition, 2015: Silver The TEXSOM International Wine Awards, 2015: Gold International Wine & Spirit Competition, 2014: Silver Outstanding International Wine Challenge, 2014: Silver |
Smak | Wytrawne |
Typ Ekologiczny | Organiczne, Biodynamiczne |
Zawartość alkoholu | 13,5% |
Kraj pochodzenia | Australia |
Region | McLaren Vale |
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network