Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Czerwone Półwytrawne z Nowej Zelandii

Szczepy, z których się je produkuje to głównie Pinot Noir oraz Syrah, która zaliczana jest do odmian szlachetnych, jednak warunki klimatyczne, jakie panują w Nowej Zelandii sprawiają, że kraj ten ma potencjał do tworzenia win różnorodnych, intensywnych w smaku i aromacie. Dużo słońca w ciągu dnia oraz rześkie wieczory i chłodne noce – to wszystko kształtuje wina półwytrawne z Nowej Zelandii, jako te o idealnym balansie pomiędzy słodyczą owocu, a kwasowością. Są orzeźwiające, doskonałe na letnie wieczory. Otoczenie winnic wzgórzami daje glebę, która wytwarza winogrona o wysokiej jakości.

Półwytrawne czerwone wina Nowa Zelandia -

produkcja win rozpoczęła się na Wyspie Północnej, lecz dopiero sukcesy winnic na Wyspie Południowej sprawiły, że wytwarzanie wina rozwinęło się na dobre. Wszystkie rejony winiarskie w Nowej Zelandii (z wyjątkiem – Central Otago) leżą nad morzem lub w jego pobliżu. Na wina z tego kraju znacznie wpływają prący antarktyczne, ponieważ kraj ten jest najbardziej wysuniętym na południe państwem świata.

  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji