Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Czerwone Półwytrawne z Niemczech

Półwytrawne czerwone wina Niemcy 

Dzięki popularnym wśród Niemców krzyżowaniu szczepów winorośli, wina z tego kraju zaspokajają podniebienia koneserów na świecie. Odmiany półwytrawne cechują
się, w zależności od regionu, w którym zostały wyprodukowane, wyrazistą kwasowością
oraz wyczuwalnym owocowym posmakiem z dodatkiem maliny czy truskawki. Krzyżowanie szczepów daje też Niemcom przewagę w odkrywaniu gron, które dopełnią kartę win z tego kraju. Najpopularniejszym czerwonym szczepem, z którego wytwarza się niemieckie wina
jest
Spätburgunder, czyli Pinot Noir, który stanowi aż 10% całkowitej powierzchni winnic w Niemczech.

W Niemczech jest 13 regionów winiarskich z których produkowane są wina półwytrawne, należą
do nich między innymi:

  •          Rheinhessen – część kraju nad Renem, uprawia się tam różne odmiany winogron, a wina produkowane z nich charakteryzują się lekką oraz świeżą nutą owocową.
  •          Pfalz – położony na południowym zachodzie kraju, ma ciepły klimat i dlatego tutaj właśnie produkuje się najwięcej niemieckich win. Półwytrawne odmiany charakteryzują się doskonałym balansem pomiędzy słodkością a kwasowością.
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji