Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Wina Czerwone Półwytrawne z Australii

Na ostateczny kształt trunku, wpływ ma wiele czynników. Jednak najważniejszym i podstawowym jest owoc. Winorośl uprawia się głównie w Australii Południowej ponieważ występujący tam klimat pozwala na rozwój w winogronach związków smakowo – aromatycznych zanim trzeba będzie zacząć zbiory. Oprócz wymienionej Australii Południowej, występują inne regiony winiarskie: Wiktoria, Nowa Południowa Walia, Australia Zachodnia, Tasmania oraz Queensland. Smak półwytrawnym winom z Australii nadają również metody produkcji oraz zbiorów, ponieważ ze względu na wysokie temperatury owoce oraz moszcz są chłodzone, a same zbiory odbywają się w nocy gdy temperatura powietrza spada.

Półwytrawne czerwone wina Australia - produkuje są z różnych szczepów, najpopularniejsze z nich to:

Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir oraz Petit Verdot. Wina z tych szczepów charakteryzują się łagodnym charakterem, orzeźwiającym smakiem oraz owocowością. Nie są ciężkie jak w przypadku win wytrawnych, pozwalają dokładniej poczuć aromaty skryte w głębi smaku. Doskonały balans pomiędzy słodyczą a kwasowością to cecha charakterystyczna win półwytrawnych.

  • Smak
  • Kraj
  • Szczep
  • Rocznik
  • Kolor
  • Wyczyść filtry
Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji