Wino czerwone swój wyrazisty kolor zawdzięcza bez wątpienia ciemnym winogronom Jego intensywność zależy od barwnika zawartego w skórkach, rodzaju użytych winogron, sposobu winifikacji, a także długości leżakowania. Charakteryzuje go spory wachlarz barw – od mocno intensywnego koloru wpadającego lekko w czerń, po jasne purpurowe odcienie. Czerwone wino ma zazwyczaj aromat kawy, porzeczki, truskawki, maliny, wanilii i przypraw korzennych. Może mieć zróżnicowany stopień wyrazistości, intensywności aromatu, cierpkości i soczystości. Delikatne, czerwone wino najlepiej pasuje do drobiu, ryb, wędlin i serów. Mocniejsze wina idealnie nadają się do łączenia z czerwonym mięsem, dziczyzną oraz serami. Czerwone wina słodkie najlepiej sprawdzają się jako aperitif oraz w połączeniu ze słodkimi deserami.
Katalog
Ładowanie...
Wino o intensywnym odcieniu granatu. Eleganckie aromaty czereśni i śliwek, także nuty kawy, tytoniu i kakao nabyte w trakcie leżakowania w beczce z francuskiego dębu.
Ciemnorubinowa barwa, intensywne, urzekające aromaty czerwonych i czarnych jagód. W smaku soczyste, aromatyczne, miękkie.
Głęboka czerwień z purpurowymi odcieniami. Bogaty, pełny, z mnóstwem ciemnych, mięsistych smaków owocowych oraz zintegrowanego francuskiego i amerykańskiego dębu. Złożoność, pikantna struktura i wypełniające usta taniny. Aromaty przypraw, anyżu, malin, wanilii i czekolady.
Na podniebieniu owocowe smaki czekolady i wiśni. Wino z harmonijną kwasowością.
Pachnący bukiet dojrzałych czerwonych owoców i jagód z pikantnymi nutami. Posiada głębię smaku i zostawia przyjemne uczucie w ustach. Świeże, eleganckie z długim finiszem.
Odcień jasnego granatu. Aromaty czerwonych owoców (maliny i wiśni) i przypraw z pojedynczymi nutkami ziemi i cedru.
Aromatyczne wino, o głębokim czerwonym kolorze oraz aromacie ciemnej śliwki i ciasta owocowego.
Intensywny kolor śliwki. Aromaty wiśni i wanilii. To lekko dębowe wino wykazuje ślady przypraw i ma mocne taniny, które dodają mu złożoności.
Czerwone wino wytrawne zrobione z winogron ze szczepu zweigelt o purpurowej barwie i fioletowych refleksach. W bukiecie przewaga czarnej porzeczki, wiśni oraz nuta cytryny. Na finiszu wyczuwalna śliwka.
Wino czerwone, rubinowe, wytrawne, na podniebieniu lekko pikantne, z delikatnymi, mistrzowsko zintegrowanymi taninami. Typowy owocowy aromat wiśni połączony z delikatnymi, soczystymi taninami. Na podniebieniu jest pełne, z mnóstwem czerwonych i czarnych owoców. Pozostawia bajecznie długie, delikatne wykończenie.
Ma ciemnoczerwony kolor z nutami głębokiego fioletu. Wyczuwalne świeże aromaty dzikich jagód. W smaku przyjemne, świeże i z charakterem.
Musujące wino półwytrawne PET - NAT. Mangowy – świeży – owocowy! O delikatnej barwie, w nosie dominuje mango z nutami brzoskwini i kwiatów. W ustach grejpfrut i czerwona porzeczka, długi finisz cytrusowy.
Słodkie, owocowe (truskawki, maliny, gruszki), organiczne wino typu frizzante.
„Potwierdzając zmianę stylu w Chakana w kierunku win o mniejszej zawartości drewna i niższej zawartości alkoholu, bardziej eleganckich i wyrafinowanych, ten Malbec jest kwiatowy i subtelny, podtrzymywany przez kwasowość i uzupełniany, a nie przytłoczony nutami wanilii. Smaczny i orzeźwiający” Tim Atkin
Intensywny kolor ciemnej wiśni. Aromaty wanilii, czekolady i kawy. To wino, które w smaku zachowuje idealnąrównowagę między dwiema odmianami winogron. Jedwabiste, pełne i przyjemne. Wino o idealnej kombinacji drewna i owoców.
Ekscytujące i bardzo przyjazne czerwone wino przekonujące apetycznymi wiśniowymi aromatami i pikantnymi nutami. Na podniebieniu prezentuje się aksamitnie i smacznie komponując się z miękkimi, delikatnymi taninami.
Rubinowy czerwony kolor, z porywającymi nutami jeżyn, porzeczek, fiołków i przypraw. Balsamiczny, pełny smak.
Głęboki czerwony kolory z fioletowymi refleksami. Aromaty soczystych, dojrzałych owoców jeżyny, słodkich przypraw, lukrecji i czekolady. W smaku bogate, głębokie i gęste, oprawione jedwabistymi, delikatnymi taninami o długim zakończeniu.
Wyśmienite, unikalne wino. Piękny rubinowy kolor. Intensywny bukiet polnych kwiatów z nutami mandarynki, wiśni i fiołków. W smaku żywe i świeże, z bardzo eleganckimi taninami i wielką złożonością aromatu, występują także nuty suszonych ziół, śliwek, dojrzałych wiśni.
Jasny, rubinowy kolor. Prażona czerwona papryka z wanilią w tle łączy się ze smakami wiśniowego tytoniu. Jest aromatyczne, z dobrze zbalansowaną kwasowością.
Hedera to czerwone wino wytrawne wytworzone z winogron ze szczepu regent o intensywnej barwie i fioletowych refleksach. W bukiecie przewaga suszonych owoców, czarnej porzeczki oraz wiśni.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2019 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network