Wino czerwone swój wyrazisty kolor zawdzięcza bez wątpienia ciemnym winogronom Jego intensywność zależy od barwnika zawartego w skórkach, rodzaju użytych winogron, sposobu winifikacji, a także długości leżakowania. Charakteryzuje go spory wachlarz barw – od mocno intensywnego koloru wpadającego lekko w czerń, po jasne purpurowe odcienie. Czerwone wino ma zazwyczaj aromat kawy, porzeczki, truskawki, maliny, wanilii i przypraw korzennych. Może mieć zróżnicowany stopień wyrazistości, intensywności aromatu, cierpkości i soczystości. Delikatne, czerwone wino najlepiej pasuje do drobiu, ryb, wędlin i serów. Mocniejsze wina idealnie nadają się do łączenia z czerwonym mięsem, dziczyzną oraz serami. Czerwone wina słodkie najlepiej sprawdzają się jako aperitif oraz w połączeniu ze słodkimi deserami.
Katalog
Ładowanie...
Intensywny kolor wiśni. Aromaty toffi, lukrecji i przypraw. W smaku zrównoważone, intensywne i świeże.Doskonała równowaga francuskiego dębu i owoców Garnachy.
W magazynieWino o jasno fioletowej barwie z czerwonymi odcieniami. W aromatach warstwy czekolady, lukrecji i anyżu z dojrzałymi nutami śliwki i czarnej porzeczki. Wino pełne z pięknym pierwotnym owocowym charakterem czerwonej porzeczki i świeżej morwy. Urocza integracja dębu zapewnia bezszwową teksturę i łagodne tanin.
Wibrujące aromaty czerwonych owoców: malin, jagód oraz nut kwiatowych. Na podniebieniu miękkie, o bardzo subtelnych taninach. Dobrze wyważone i przyjemne. Jedwabiste zakończenie.
Paxton Now, to żywe odcienie fioletu i czerwieni. Eksplozja jagód z lasu podkreślona malinami, truskawkami, morwą i śliwkami. Średnio mocny napój w stylu wina „NOW”. Jasne i świeże, czerwone owoce jagód, a następnie fantastyczne podniebienie pełne pełne żywych warstw intensywności owoców zwieńczone jedwabistymi taninami i aksamitnym wykończeniem.
Czerwone wytrawne wino o pięknej rubinowej barwie. W zapachu odkrywamy nuty jeżyn oraz czarnych owoców i przypraw. W smaku wyczuwamy czarną porzeczkę, wiśnie oraz dżem śliwkowy. Na koniec ujawnia się nam czarny pieprz, lekka tanina i nutki dębowe.
Wytrawne, czerwone wino, o ciemno-porzeczkowym kolorze. W zapachu ciemne owoce leśne oraz kwiaty lukrecji. Smakuje śliwką, czarną porzeczką z odrobiną pikantności. Wykończenie jest łagodne i wyważone ale z odczuwalnymi nutkami francuskiego dębu.
Wino organiczne, czerwone wytrawne. Rubinowy kolor. Świeży i owocowy aromat, z wiśniowymi subtelnymi tonami. Podniebienie przyjemne. Jedwabiste taniny w soczystym, zrównoważonym winie o umiarkowanej strukturze.
Wino Francisco Gómez dało początek wspólnemu projektowi Zielonych Butelek i Auchan, którego celem jest promowanie winnic (oraz ludzi, którzy za nimi stoją) stawiających na jakość i ekologię, wytwarzających wino z poszanowaniem ziemi i środowiska.
Świeży, mięsisty, z delikatną taniną, bardzo zrównoważony. Łatwy do picia
Wino w kolorach rubinowej czerwieni z karmazynowymi odcieniami. W smaku czuć śliwki i dojrzałą wiśnie oraz oraz aromaty jasnych leśnych jagód i subtelnymi dębowymi refleksami. Podniebienie jest zmysłowe i bogate, o żywych smakach z długim i gładkim finiszem.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network