Wino biodynamiczne produkowane jest na podobnych zasadach jak wino organiczne. Zachowane są wszystkie eko zasady dotyczące uprawy i późniejszego wytwarzania wina. Dodatkowo działania te, na każdym etapie wykonywane są zgodnie z kalendarzem upraw biodynamicznych. Poszczególne czynności odbywają się w konkretnych fazach księżyca i ustawieniach planet, zgodnie z gwiezdnym kalendarzem. Producenci win są przekonani, że dodatkową siłę ziemia czerpie właśnie z kosmosu, a na smak wina może wpływać rytm natury, ruch planet i fazy Księżyca. Dlatego właśnie stosowanie się do kalendarza jest tak ważne. Wino biodynamiczne cieszy się uznaniem wśród osób, które na sklepowych półkach szukają ekoproduktów, a najwięksi smakosze trunków dostrzegają pozytywną różnice w smaku wina biodynamicznego.
Jak zawsze młode Cuvee od Iasbel i Bruno jest pełne finezji, charakteryzujące się zbalansowaną kwasowością, pojawiające się na pierwszym planie nuty malin, na podniebieniu bardzo złożone.
Wspaniałe zapachy przypraw i owoców leśnych. Piękny jasno fioletowy kolor. Wino jest świeże w smaku z aromatami jagód i czerwonych porzeczek. Rześkie wykończenie z delikatnymi nutami dębowymi.
Wino o jasno fioletowej barwie z czerwonymi odcieniami. W aromatach warstwy czekolady, lukrecji i anyżu z dojrzałymi nutami śliwki i czarnej porzeczki. Wino pełne z pięknym pierwotnym owocowym charakterem czerwonej porzeczki i świeżej morwy. Urocza integracja dębu zapewnia bezszwową teksturę i łagodne tanin.
Nuna Syrah oferuje intensywne owocowe aromaty jagód i jeżyn z niuansami kawowymi. Dobrze wyważone i trwałe w ustach, okrągłe o miękkiej fakturze.
McLaren Vale Shiraz w najlepszym wydaniu.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network