Nie tylko czerwone, białe wina wytrawne Portugalia produkuje również doskonałe. Dojrzewające w gorącym portugalskim słońcu, z rodzimych szczepów oraz według tradycyjnych receptur.
Pozostałe szczepy, z których produkuje się portugalskie białe wytrawne wina to również: Alvaraca, Antão Vaz, Caramela, Gouveio, Malvasia Corada, Perrum oraz Rabo de Ovelha i wiele innych.
Wino ukazuje złoty kolor ze słonecznym, cytrusowym odcieniem i bukiet skórki cytryny, róży, melona i gruszki, z pikantnymi nutami. Świeże i mineralne na podniebieniu, z długim i delikatnym finiszem.
"Typowe aromaty świeżego, soczystego vinho verde: pomarańcze, cytryny, zielone jabłka. Pełne smaku, intensywne, czyste, precyzyjne – wszystko jest w nim poukładane. W ustach długo utrzymuje się słony posmak. Mineralne, pyszne wino, a w bonusie świetna etykieta." - Winicjatywa, panel Vinho Verde.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2019 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network