Nie tak popularne jak czerwone, niemniej jednak są równie dobrej jakości. Dojrzewające w hiszpańskim słońcu winogrona z białej odmiany, nadają winom wytrawnym lekkości i wyrazistości.
Hiszpania jest drugim najstarszym krajem winiarskim w basenie Morza Śródziemnego, produkuje wina od około 1100 a 500 rokiem p. n. e.
Winogrona: organiczne Verdejo 100 %Winifikacja i starzenie: Fermentowane i starzone w kadziach stalowych. Parowanie: surowe skorupiaki, grillowane ryby, pieczony kurczak. Spróbuj jako: Aperitif. Zawartość alkoholu: 12,5 %
Białe lekko wytrawne wino o jasno słomkowym kolorze. W zapachu jest aromat mirabelki oraz brzoskwiń. W smaku wyczuwamy egzotyczne owoce, ananasa i czerwonego grejpfruta. Zakończenie jest orzeźwiające, lekkie i wiosenne.
Wino naturalne, bez dodatku siarczynów. Winogrona są selekcjonowane, zbierane ręcznie i fermentowane na lokalnych drożdżach.
Wino o jasnym i krystalicznym kolorze, ma wyrazisty i intensywny aromat, złożony z szerokiego bukietu i pysznego połączenia aromatów owocowych i kwiatowych. Podniebienie jest szerokie, pełne życia o zrównoważonej świeżości, dobrej kwasowości i intensywnym finiszu.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network