Białe wina półwytrawne Hiszpania produkuje od około 1100 r. p. n. e. Dzięki dobremu nasłonecznieniu winnic, owoce są słodkie i dojrzałe w momencie zbiorów. Co powoduje, że hiszpańskie wina półwytrawne są lekkie i owocowe, cechują się balansem pomiędzy kwasowością trunku, a słodkością owoców.
Pozostałymi rodzajami winorośli wykorzystywanych do produkcji białego wina są: Verdejo, Macabeo, Chardonnay, Malvasia, Palomono, Mersehuera oraz Xarel-lo.
Verum Malvasía (aromatyczny) z pewnością zaskakuje intensywnością kwiatowych aromatów, ładną kwasowością i nieokreślonym charakterem w ustach. Jest bardzo trwały w posmaku.
Białe, półwytrawne o jasno-słomkowym kolorze. W zapachu zdecydowane nuty kwiatowe i białe owoce. Na podniebieniu gruszka, pieczone jabłko oraz nektarynka. Zakończenie jest rześkie z nutami cytrusowymi.
Białe, musujące, półwytrawne o słomkowym kolorze i delikatnych bąbelkach. W zapachu przyjemne nuty egzotycznych kwiatów. Na podniebieniu dojrzałe tropikalne owoce, kiwi, agrest oraz zielone soczyste jabłko. Zakończenie jest eleganckie z wyczuwalną skórką z cytryny.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network