Wino białe o czym nie każdy wie może być wytwarzane zarówno z winogron białych jak i czerwonych. Jego barwa mieści się w zakresie od srebrzysto-zielonkawej poprzez żółto-złotawą do ciemnobursztynowej. Powstaje pod wpływem fermentacji soku z winogron. Białe wino ma zazwyczaj aromat jabłek, cytrusów, owoców tropikalnych, a także kwiatów. Trudno wyobrazić sobie elegancki posiłek bez obecności białego wina. W czasie letnich upałów schłodzone białe wino pasuje do każdej potrawy. Wytrawne białe wino najbardziej pasuje do owoców morza, lekkich sałatek, ryb, drobiu, cielęciny, wędlin, pasztetów na zimno i makaronów. Bardziej słodkie najlepiej sprawdzi się jako aperitif, lub w połączeniu z deserami serowymi, śmietankowymi i owocowymi.
Katalog
Ładowanie...
Intensywny i charakterystyczny owocowy Riesling z aromatem dojrzałych ananasów, gruszki i brzoskwini. Owocowy, zrównoważony, orzeźwiający.
Wino o złocistej barwie, zapachu róż oraz korzenno - słodkim smaku skórki pomarańczy i moreli z lekko wyczuwalną kwasowością. Wino absolutnie wyjątkowe, deserowe.
Białe wytrawne wino o ładnym zielonkawo-słomkowym kolorze. W zapachu wyczujemy białe kwiaty oraz nuty miodowe. Na podniebieniu jest lekko ziołowe, cytrusowe, a dominuje gruszka. Wykończenie jest pikantne, mineralne oraz lekko kremowe.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network