Montepulciano to szczep win prosto ze środkowej części Włoch. W smaku średnio mocne, ciemno-czerwone w barwie. Wina Montepulciano są powszechnie mylone z Vino Nobile de Montepulciano, regionalną nazwą wina z Sangiovese w Toskanii. Tego rodzaju czerwone wina generalnie łączą się z szeroką gamą potraw przeważnie ze względu na naturalnie podwyższoną kwasowość. Natomiast w przypadku tego wina, mocne ziołowe i tytoniowe smaki z przyczepną taniną często wymagają znacznie bogatszych i bardziej pikantnych potraw.
Naprawdę przyjemne czerwone wino. Od samego początku odważnie wyczuwalne owoce. Delikatne taniny, nuty ciemnych owoców i powidła śliwkowego. przyjemna kwasowość i nuta pikanterii z wytrawniejszym finiszem.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network