Czerwony szczep winogron.
Charakterystyczny smak i aromat szczepu Monastrell:
Wina z szczepu monastrell charakteryzują się oleistą i aksamitna budową. W dość intensywnym bukiecie smakowym dominują czerwone owoce takie jak jeżyny i śliwki. Poczujemy również aromat ziół, trufli pieprzu suszonej papryki oraz cynamonu.
Z czym najlepiej smakuje:
Grillowanego mięsa, pasztetów, wędlin, serów, kiełbas, bigosu.
Gdzie jest uprawiany:
Hiszpania, Francja, USA, Australia, RPA.
Różowe, wytrawne wino o atrakcyjnej ciemno malinowej barwie. W nosie wyczuwamy czerwone porzeczki, a także fiołki i lilie. W smaku jest soczyste i delikatnie owocowe z odrobiną czerwonych borówek. Wytrawne ale lekkie i świeże zakończenie.
Czerwone wytrawne wino biodynamiczne o ładnym ciemno-czerwonym kolorze. W zapachu charakteryzuje się łagodnymi aromatami wiśni i tytoniu oraz egzotycznych przypraw takich jak wanilia. Na podniebieniu wyczujemy smaki rodzynek, lukrecji i czerwonych owoców. Na zakończeniu jest mięsiste i rześkie.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network