Największy wybór win ekologicznych w Polsce!

Kategorie win

Barolo

Wino barolo jest winem czerwonym z dużą ilością bardzo złożonych i dosadnych aromatów. Wytrawne wino bogate w taniny. To wino dojrzewa, ponieważ jego smak z biegiem czasu staje się coraz bardziej wyrafinowany. 7-10 lat to najlepszy dla niego okres, który musi  przeleżeć przed otwarciem. Winogrona nebbiolo są jedynymi, które są wykorzystywane do wytwarzania tego trunku. Rosną w Piermonte które znajduje się w północno-zachodnich Włoszech. Najbardziej popularne miejsca w których wytwarza się barolo, to Barolo, Castiglione Falletto, La Morra, Serralinga d'Alba i Monforte d'Alba

Product successfully added to the product comparison!
Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - Więcej informacji