Przepis na czekoladowe muffinki z winem
Czekoladowe muffinki to deser dla prawdziwych smakoszy! Z dodatkiem czerwonego wina smakują jeszcze lepiej. Koniecznie wypróbuj ten przepis, smak na pewno cię zaskoczy!
Składniki do zrobienia muffinków czekoladowych:
2 jajka
Pół szklanki cukru
Pół szklanki czerwonego wina najlepiej – Paisajes Embotellados Crianza
Pół szklanki oleju
Pół szklanki jogurtu naturalnego
2 szklanki mąki
Łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
200ml śmietanki 36%
5 łyżek masła orzechowego
Przepis na muffinki czekoladowe z czerwonym winem.
Ciasto: Zmiksować jajka wraz z cukrem do puszystej masy. Następnie dodajemy pół szklanki czerwonego wina, pół szklanki oleju, pół szklanki jogurtu naturalnego i wszystko ze sobą zmiksować do jednolitej konsystencji. W kolejnym kroku musimy przesiać do naszej masy: mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Gotową mase przelewamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180°C i pieczemy przez 20-25 minut.
Krem: zimną śmietankę miksujemy wraz z masłem orzechowym, możemy dodać do niej cukier puder jeśli krem wydaje nam się zbyt mało słodki.
O winie Ruiz Jimenez, Paisajes Embotellados Crianza
Czerwone wytrawne wino organiczne o przejrzystej, ciemno rubinowej barwie. W zapachu wyczuwamy nuty beczkowe, wanilii oraz czarnych dojrzałych owoców. W smaku wino jest pełne i solidne z nutami ziołowymi, kopru i tymianku, czarnego pieprzu i jagód oraz cynamonu. Zakończenie jest wyraziste z aksamitna taniną i nutkami wędzonymi.
This is really a wonderful product for skin. CBD Dietitian