Lekko wytrawne czerwone wino o ładnej jasno fioletowej barwie. Wino w zapachu jest świeże z nutami leśnych owoców i aromatem kwiatów. W smaku dużo świeżości, jeżyny i dojrzałe borówki. Wino jest żywe i ma odrobine kwasowości. Zakończenie jest przyjemne i eleganckie.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
100% Bonarda. Ciekawy szczep winogron, z którego w Argentynie powstaje dużo interesujących win. Począwszy od lekkich i owocowych wersji aż po ciężę i beczkowe. Ta Bonarda została wytworzona w sposób niemalże pierwotny, gdyż winiarz wierzy w praktyki biodynamiczne i stara się podchodzić do uprawy winorośli jaki całego sposobu produkcji wina w sposób naturalny
Kolor | Czerwone |
Rocznik | 2018 |
Szczep | Bonarda |
Pasuje do | Cielęcina, Wieprzowina, Drób, Sarnina |
Smak | Wytrawne |
Typ Ekologiczny | Biodynamiczne |
Zawartość alkoholu | 13,0% |
Kraj pochodzenia | Argentyna |
Region | Mendoza |
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network