Konwencjonalna uprawa winorośli, tak jak wielu innych produktów spożywczych, bardzo się zmieniła na przestrzeni ostatnich 50 lat. Wielu producentów wina, aby uzyskać duże zbiory w stosunkowo krótkim czasie, postanowiło skorzystać z chemicznej pomocy...
W uprawie organicznej nie ma genetycznie modyfikowanych produktów, sztucznych nawozów czy chemizacji. Nie znajdą Państwo tutaj ani pestycydów, ani syntetycznych środków ochrony roślin. Uprawa organiczna opiera się...
Podstawy uprawy zrównoważonej opierają się na używaniu naturalnych rozwiązań dla naturalnych problemów. Oznacza to, że w poszanowaniu dla środowiska, środki chemiczne będą używane w minimalnych dawkach i tylko wtedy, gdy zajdzie taka konieczność...
Tym, co łączy wszystkie trzy sposoby upraw winorośli, z których wina mogą Państwo znaleźć w naszym sklepie, jest niechęć do pestycydów. Główną zasadą hodowców jest bycie proaktywnym i spostrzegawczym. Zamiast walczyć z insektami przez stosowanie coraz większej ilości chemii, wolą zwiększać mikrobiologiczne życie ziemi. Typowe środki chemiczne są zastępowane całkowicie, jak ma to miejsce w uprawach organicznych lub częściowo, jak to się dzieje w uprawach zrównoważonych. Zastępcze środki opierają się na wykorzystywaniu możliwości natury lub przyjaznych środowisku produktów. Dzięki temu winogrona uzyskane z takich krzewów winorośli charakteryzują się lepszą jakością i koncentracją aromatu oraz większą dojrzałością.
Zapisz się do newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Copyright © 2020 Zielone Butelki. Wszystkie Prawa zastrzeżone. Webdesign - Heron Art Network